marți, 5 noiembrie 2019

Motherless Brooklyn


Motherless Brooklyn, crime - drama, regia Edward Norton cu Gugu Mbatha-Raw, Edward Norton, Willem Dafoe, Bruce Willis, Cherry Jones, Alec Baldwin, Bobby Cannavale.
Scenariul bazat pe un roman de Jonathan Lethem ni-l prezinta pe Lionel Essrog ( Edward Norton regizor - scenarist - actor ), un detectiv privat singuratic suferind de sindromul Tourette, care se încumetă să rezolve uciderea mentorului și singurului sau prieten, Frank Minna ( Bruce Willis ). Înarmat doar cu câteva indicii, Lionel trebuie sa dezvăluie secrete bine păzite de care ar depinde echilibrul si soarta New York-ului, intr-o actiune care îl poartă din cluburile de jazz îmbibate cu gin din Harlem până in Brooklyn și, în final, în sălile aurite ale brokerilor de putere din New York. Lionel se va confrunta cu hoții, corupția și cel mai periculos om din oraș incercand să-și onoreze prietenul și să o salveze pe femeia care ar putea fi propria sa salvare...
În cele din urmă, frustrarea generata ( și ) de oboseala lungimii peliculei prevalează asupra acuității intelectuale a filmului și a perspectivei sale politice ; nici nu transmite vreodată o adevărată emoție, lucru oarecum ciudat și dezamăgitor.
Dar sunt 144 de minute totusi deloc rele 👍  vizionabile aici




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu