miercuri, 18 septembrie 2019

Monos


Monos, drama - thriller, regia Alejandro Landes cu Sofia Buenaventura, Julianne Nicholson, Deiby Rueda, Julián Giraldo, Sneider Castro, Paul Cubides, Moises Arías, Karen Quintero, Wilson Salazar.




In povestea Monos, pe culmea unui munte, deasupra norilor undeva prin America Latină, un grup de commandos guerilleros  adolescenți - parte a unei armate numite „Organizația” - trăiesc așteaptand ordine de la superiorul lor Mensajero ( Wilson Salazar ) o figură ciudata care se prezintă din cand in cand in peisaj pentru a-i trece prin exerciții fizice și emoționale dure si a le aduce la provizii. Numele escadronului-commando este „Monos” ( maimuțe ) și ei se prezinta cu numele de razboi - Boom Boom ( Sneider Castro ), Leidi ( Karen Quintero ), Lobo ( Julián Giraldo ) sau Rambo ( Sofia Buenaventura ). Au de pazit o vaca de lapte Shakira  și o prizoniera  ( o inginera americana numita doar „Doctora” - Julianne Nicholson ), pe care nu au voie sa le  raneasca  in vreun fel. De ce a fost răpită „Doctora” nu este clar și oricum nu contează nici pentru ei, nici pentru poveste, dar lucrurile o iau razna complet atunci cand vaca e omorata de unul dintre ei la o betie si, mai apoi, prizoniera face tot ce poate ca sa evadeze...
Regizorul Alejandro Landes examinează haosul și absurditatea războiului din perspectiva unică a adolescenței, ( amintind de "Lord of The Flies" ) într-un mod cu totul original. Landes reunește o distribuție tânără diversă, atât profesioniști experimentați cât și  neofiți neinstruiți și îi împinge într-un mediu neiertător, irațional și adesea suprarealist în care se poate întâmpla orice - chiar și pacea.
Un film deja foarte premiat, uneori hipnotizant, alteori socant,   în care noțiunile despre bine și rău sunt mai puțin clare decât dorința urgentă de a rămâne în viață, un film filosofic cu foarte puține cuvinte, care își examinează ideile prin imagini și sentimente puternice si care prezintă imoralitatea cu o curiozitate minimă și un surplus amețitor de stilistică .
Bref : 102 minute super-interesante dar greu de suportat deci nu pentru oricine, 7,5* recomand.
P.S.
E ultimul review "serios" fiindca oricum prea le citeste nimeni ( ceea ce e normal ) si, cum nu are sens sa pierd vremea, doar am sa semnalez premierele si atat 😉




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu