miercuri, 26 iunie 2019

Framing John deLorean


Framing John deLorean, documentary - biography - drama, regia Don Argott & Sheena M. Joyce cu Alec Baldwin, Morena Baccarin, Josh Charles, Cristina Ferrare, Josh Charles, Dean Winters, John Valestra.
Cine a fost cu adevărat John DeLorean? Pentru unii, a fost vizionarul renegat care a revoluționat industria automobilelor, pentru ceilalți el a fost doar un escroc pe scara inalta...
In primul rand, avem un documentar / re-enactment cu Alec Baldwin care, iata, poate sa joace si alte roluri decat Donald Trump😉. Regizorii Sheena M. Joyce & Don Argott au avut o sarcina dificila fiindca in viata lui John DeLorean s-ar fi gasit material pentru vreo 2-3 filme.
La început se pare că privim la un documentar tradițional, în care diverși colegi și rude își împărtășesc opiniile, aflam despre directorul executiv al General Motors care a dezvoltat mașini precum GTO, Firebird și Grand Prix si urmarim traiectoria lui pana la calitatea de CEO al companiei DeLorean Motor Company. Copiii ne spun despre rolul său de tată devotat și demn de încredere.
Dar dacă povestea s-ar fi încheiat acolo, nimeni nu ar fi fost interesat să facă un film despre el. Pe partea personala insa, se desfasoara cu totul alt story : omul a divortat de prima sotie pe la 40 de ani pentru a se casatori cu o adolescenta. Cea de-a treia soție, supermodelul Cristina Ferrare, i-a fost loiala până în ziua în care l-a părăsit și nu s-a uitat niciodată înapoi. Și acest lucru s-a întâmplat după ce a fost arestat pentru o afacere enormă de cocaină, pe care el a insistat că nu știe nimic.
Cum să reconciliezi atât de multe elemente conflictuale ?...
Well, in cele 109 minute filmul incearca sa ne faca sa intelegem si, fiind adevărat că nici un film nu poate spune povestea completă despre viața unui om, filme ca aceasta ne pot spune ceva important despre noi.
Bref : 7* , recomand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu