duminică, 31 martie 2019

White Chamber


White Chamber , drama - SF , scenariul & regia Paul Raschid cu Shauna Macdonald, Oded Fehr, Nicholas Farrell, Amrita Acharia.
Marea Britanie e in pragul razboiului civil ,  statul se bate cu o militie civila rebela asa cum aflam din primele secvente  atunci cand Ruth ( Shauna Macdonald ) se trezeste intr-o camera-celula de un alb orbitor. Interogata de generalul Zakarian ( Oded Fehr ) , aflam rapid ca de fapt celula e un instrument de tortura super-rafinat - computerizat care schimba temperaturile, din tavan tasneste apa, acid sau...foc plus alte minunatii. Numai ca  vom afla intreaga  istorie a celulei atunci cand ne vom intoarc cu cinci zile inapoi in timp si vom vedea ca lucrurile nu stau deloc asa cum credeam, va incepe o poveste intortocheata despre "detinut vs gardian" si cam atat, mai multe spoilers ar face rau povestii si asa nu foarte bine sustinuta...
Regizorul Paul Raschid ar fi avut pe mana un scenariu bun si o distributie decenta dar nu prea le-a folosit, sunt momente in care actiunea te "pierde" si pe final e chiar predictibila. Pacat, putea fi mult, mult mai bun.
Bref : 89 de minute  care , mai ales in cea de-a doua jumatate , vor trece greu, 5,5* , nu il recomand











The Professor And The Madman


The Professor and the Madman , biography - drama - mistery, regia Farhad Safinia cu Mel Gibson, Sean Penn, Steve Coogan , Natalie Dormer,  Jeremy Irvine, Jennifer Ehle.





Scenariul este cel putin interesant : pe la mijlocul secolului XIX, profesorul James Murray ( Mel Gibson ) incepe sa lucreze la prima editie a Oxford English Dictionary si va primi cam 10,000 articole de la un pacient al clinicii de psihiatrie Broadmoor Criminal Lunatic Asylum, dr. William Minor ( Sean Penn ), un ex-chirurg militar. Urmeaza ca intre cei doi sa se dezvolte o interesanta relatie de amicitie...
Acum, adaugandu-le celor doi pe Natalie Dormer, Steve Coogan sau Jeremy Irvine, plus o imagine deosebita ( chiar daca din nefericire copia din online nu e de o calitate prea buna ) , regizorul de origine iraniana  Farhad Safinia reuseste sa ofere un film bun. Cat succes va avea insa in box-office...e greu de anticipat.😉
Bref : 6,5* , o poveste frumoasa, bine filmata, doua vedete excelente, recomand.










The Beach Bum



The Beach Bum , comedy , scenariul & regia Harmony Korine cu Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Zac Efron, Martin Lawrence, Jimmy Buffett.
In "The Beach Bum", il urmarim pe Moondog ( Matthew McConaughey ) un fel de poet descris de fiica-sa scurt “He may be a jerk, but he’s a great man” care bate plajele din Key West fara nicio treaba, seminud si 90% din timp bine ametit de iarba, fiind cunoscut de toata lumea cu care ori a fumat chestii fine ori a facut sex. Omul doarme pe plaja, pe chei sau uneori in casa de pe coasta apartinand nevesti-sii Minnie ( Isla Fisher ) tipa bogata care o frige cu un rapper Lingerie ( Snoop Dogg ). Cand se confrunta cu perspectiva falimentului Moondog va trebui sa se trezeasca din dolcele farniente dar va da peste alti ciudatei ( Zac Efron , Martin Lawrence si Jimmy Buffett) si asa mai departe...
Harmony Korine are reputatia de a arata audientelor o lume a placerilor, tabu-urilor si depravarii si micul sinopsis ne arata acelasi lucru : o comunitate de ciudatei ahtiati dupa sex, droguri si aventuri ceea ce poate produce o comedie chiar simpatica dar oarecum de rasu'- plansu' ,  un fel de metafora pentru conditia umana care, constientizand pericolele vietii si mortalitatea inevitabila, persevereaza in cautarea placerii.
Cu scenariul - poveste de mai sus, un Matthew McConaughey care chiar face un rol bun si restul distributiei sustinandu-l binisor, avem 95 de minute chiar placute, bref : 6,5* , o vizionare lejera, de weekend

sâmbătă, 30 martie 2019

The Highwaymen



The Highwaymen, crime - drama - mistery , regia John Lee Hancock cu Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates, John Carroll Lynch, Kim Dickens.
Productie Netflix avand premiera ieri, The Highwaymen este povestea nescrisa a oamenilor legii care i-au cautat si omorat pe Bonnie Parker &  Clyde Barrow. Atunci cand fortele FBI nu au fost de ajuns, guvernatoarea Texasului Ma Ferguson ( Kathy Bates ) a apelat la doi fosti Texas Rangers retrasi din activitate, Frank Hamer ( Kevin Costner ) si Manny Gault ( Woody Harrelson ) ca sa le sprijine.
Intr-o productie de 49 milioane de dolari, cu doua vedete de prim rang pe afis, filmul nu convinge dintr-un motiv simplu : ar dori sa desfiinteze legenda lui "Bonnie & Clyde" creata de iconicul film din 1967 al lui Arthur Penn cu Warren Beatty, Faye Dunaway. Ori asa ceva e imposibil mai ales cand scenaristul ii zugraveste pe oamenii legii in culori roz indiferent ce ar face, fiindca la un moment dat rozul devine nitelus vomitiv si povestea incepe sa semene a "Grumpy Old Men" pe urmele unor "Glamorous Killers". Mai mult, Bonnie si Clyde nu apar nici macar o secunda in tot filmul decat ciuruiti la final , in rest fiind doar zugraviti, in antiteza cu filmul din 1967, ca niste monstri insetati de sange...
In concluzie, 132 de minute sunt cam multicele si cum nici sarmul vedetelor nu prea ajuta, as zice ca nu vor reusi sa convinga multa lume in afara fanilor lui Costner & Harrelson ( pentru care, ca sa fiu sincer, l-am si urmarit  😉 ), doi actori care ar merita roluri mult mai bune decat li se ofera.
Pe mine nu m-a convins, bref : 6* cu larga generozitate, dar nu il recomand

A Vigilante


A Vigilante , crime - drama - mistery , scenariul & regia Sarah Daggar-Nickson cu Olivia Wilde, Morgan Spector, Kyle Catlett, C.J. Wilson, Tonye Patano, Chuck Cooper, Betsy Aidem, Judy Marte.
A Vigilante este unul din acele filmele "mici", brutale si totusi excelente care compun cariera unui regizor de succes asa cum se anunta a deveni Sarah Daggar-Nickson, un revenge - thriller femininist despre viata femeilor maltrate si abuzate de parteneri.
Pe scurt Sadie ( Olivia Wilde ) devine o "vigilante" atunci cand decide sa-si puna viata in slujba femeilor abuzate ( ea facand parte din aceeasi categorie asa cum va dezvalui finalul ), folosind metode destul de violente ca sa obtina de la masculii care isi terorizeaza partenerele satisfactie pentru acestea. "If you bother her, or the kids, in any way, I will kill you. I WANT to kill you". Destul de clar mesajul transmis unuia dintre masculi, nu ?
Bine antrenata de un sot ( Morgan Spector ) care i-a omorat copilul inainte sa o paraseasca in salbaticie ( tip cu care va avea si showdown-ul de final )  ea  foloseste orice, bate de baseball, scanduri, pumnii, armele, ca sa elimine, chiar total uneori, "adversarii". Intre timp o vedem chinuita de amintiri, adeseori suferind. Dar de ajuns cu actiunea, mai multe spoilers ar scadea interesul pentru film.
91 de minute excelente filmate de o debutanta de mare viitor Sarah Daggar-Nickson, cu o Olivia Wilde care face un rol grozav ( cred ca daca rolul ar fi fost facut de o mare vedeta "cu nume", deja am fi vorbit de numarul de premii care urmeaza )  si cu un final chiar super, bref : 8*, e de ne-ratat, recomand.

vineri, 29 martie 2019

Girl/Girl Scene



Girl/Girl Scene , comedy - drama - romance, scenariul si regia Tucky Williams cu Tucky Williams, Maya Jamner, Amanda K. Morales, Roni Jonah, L.E. Barone, Kayla Perkins, Vanessa Allen.
Si lesbienele se distreaza, nu-i asa ? Deci meritau si ele un film fiindca, pe partea cealalta, barbatii au avut parte de gramezi de drame cu-si-despre gay, unele chiar de larg succes.
Deci le vedem pe fata cea rea Evan ( Tucky Williams ) , blonda bombita sexy Bridget ( Amanda K. Morales ) , distractiva Ryan ( Maya Jamner ) si amicele lor ( Trista, Dov, Misha si Paige ) distrandu-se, iubind, suferind, facand sex intr-o lume nu chiar foarte moderna si deschisa la asa ceva.
O comedioara lejera fara nimic sexual care sa nu poata fi privit, relaxare pentru un public tinta care cred ca e clar.
Bref : 5,5* , daca aveti 90 de minute de umplut

Dumbo



Dumbo , fantasy - family, regia Tim Burton cu Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Finley Hobbins, Nico Parker.
Povestea Dreamworks - Disney e arhicunoscuta dar ecranizarea fiind pigmentata de vedete, de la regizorul Tim Burton pana la Colin Farrrell sau DeVito, succesul pare a fi asigurat.


Proprietarul de circ Max Medici ( Danny DeVito ) il angajeaza pe Holt Farrier ( Colin Farrell ) si copiii acestuia Milly (Nico Parker) & Joe ( Finley Hobbins ) sa aiba grija de nou nascutul elefantel cu urechile supra-dimensionate.
Dar cand se descopera ca Dumbo poate sa zboare, problemele financiare ale micutului circ vor disparea  atunci  cand V.A. Vandevere ( Michael Keaton) recruteaza pachidermul pentru noul sau circ, Dreamland. Dumbo straluceste alaturi de steaua  Colette Marchant ( Eva Green ), pana cand Holt realizeaza ca Dreamland acopera niste secrete cam intunecate...
112 minute cu premiera in sali chiar astazi, asa ca puteti sa va luati copiii de manute in weekend si...vizionare placuta😊
Bref : 6,5* , acum ramane sa vedem ce va rezulta in primul weekend de box-office.

joi, 28 martie 2019

Never Look Away ( Werk ohne Autor )


Never Look Away ( Werk ohne Autor ) , drama - thriller - history, scenariul & regia Florian Henckel von Donnersmarck cu Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Oliver Masucci, Saskia Rosendahl, Günther Preusser.
Cu nominalizari la Oscars, Golden Globes dar si la Venezia, plus destule alte premii mai minore, Never look Away vine cu o carte de vizita importanta pe langa aceea a regizorului deja castigator de Oscar pentru "The Lives Of Others" - 2006 .
Inspirata de viata pictorului Gerhard Richter, aceasta drama foarte lunga ( 188 de minute ) are un scenariu vast.  In copilarie, Kurt Bannert ( Tom Schilling )  e martor atunci cand excentrica sa matusa e internata de nazisti intr-un spital si nu o mai vede vreodata, apoi ca student la pictura creste in realitatile realismului socialist est-german apoi al modernismului vestic in care se refugiaza, dar acolo descopera trecutul nazist a socrului...
Totusi vorbim despre 188 de minute, o durata enorma chiar daca filmul vrea sa acopere cam 35 de ani de istorie germana si care nu sunt chiar usor de "inghitit" mai ales ca autorul se cam repeta si, fara sa fiu rau, as zice ca titlul in germana "Lucrare fara autor" e o metafora de rau augur.
Dar abundenta de full frontal nudes cu Paula Beer, Ulrike C. Tscharre, Saskia Rosendahl &  Juta Vanaga vor face deliciul multor "cinefili" si situri de profil, deci...😉
Bref : o experienta cam prea lunga, recomandabila doar cinefililor inraiti : 6*

We Are Boats


We Are Boats , fantasy - drama, scenariul & regia James Bird cu Angela Sarafyan, Luke Hemsworth, Amanda Plummer, Graham Greene, Jack Falahee, Gaia Weiss, Adriana Mather, Booboo Stewart, Uzo Aduba.
We Are Boats e un film "mic" dar ambițios, fără vedete de prima mână dar cu un scenariu foarte deștept, cam lent la început  dar când in a doua jumătate subplot-urile încep să se lege  rezultă o ultima jumătate de oră de excepție, pe un final puțintel cam dramatico-lacrimogen dar plauzibil.
Francesca ( Angela Sarafyan, o stiti din “Westworld” ), o prostituata de lux avand o fetita, isi intalneste Creatorul dupa un randez-vous cu un tip care o impusca. Undeva sus in cer, intr-un peisaj idilic, va primi de la Sir ( Uzo Aduba ) misiunea sa intervina pe Pamant ( dar nu neaparat in sens pozitiv,  fiind transformata intr-un fel de inger al vietii sau mortii ) in vietile unora care au atins un moment critic. Astfel, va intalni rand pe rand, un tip ( Jeff Falahee ) inselat de nevasta ( Gaia Weiss ), tip cu care are o partida de sex grozava inainte ca el sa moara , alt tip varstnic si foarte bolnav ( Graham Greene ) care vrea sa-si repare greselile facute in viata in fata copiilor, o tipa homeless ( Amanda Plummer ) si, in sub-plotul care pe final va reuni toate povestile de mai sus, pe Lucas ( Luke Hemsworth ) care nu prea are chef sa se casatoreasca cu logodnica Ryan ( Adriana Mather ) si ii vine  ideea super-imbecila de a-si trimite prietenul ca sa ii testeze fidelitatea...
Fara alte spoilers, cum am scris, e un film "mic" dar cu un scenariu foarte bine scris , executat de un regizor ambitios si cu o distributie onesta, care lasa spectatorului un mesaj simplu : bucura-te cu/de ceea ce ai si traieste clipa fiindca nu se stie niciodata ce iti va aduce urmatoarea.
Bref : puțin întortocheat, puțin filozofico-SF ( e cu/despre îngeri, nu ? ), poate cu un final mai emotionalo-lacrimogen, dar foarte vizionabil : 7* , il recomand



miercuri, 27 martie 2019

On The Basis Of Sex



On The Basis Of Sex, biography - drama, regia Mimi Leder cu Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux.
"On The Basis Of Sex" este biografia oarecum "omagiala"  judecatoarei Ruth Bader Ginsburg, un film despre viata si lupta ei pentru drepturile femeilor, care a culminat cu o nominalizare la U.S. Supreme Court Of Justice.
Cum e si normal, filmul e dus pe umeri de Felicity Jones in rolul mamei, sotiei, absolventei de Harvard, profesoarei, activistei si, ca o incunnare a carierei, membra a Curtii Supreme a USA, Ruth Bader Ginsburg.
Deci aveti 120 de minute, pe care ( recunosc, dramoletele biografice "soapy" nefiind chiar genul meu preferat de film ) le-am urmarit pe fast forward deci le semnalez fara sa le pot recomanda...
Bref : 5,5*.




Welcome To Marwen



Welcome To Marwen, biography - comedy - drama, scenariul & regia Robert Zemeckis cu Steve Carell, Leslie Mann, Diane Kruger, Merritt Wever, Janelle Monae, Eiza Gonzalez, Gwendoline Christie, Leslie Zemeckis, Neil Jackson, Falk Hentschel.
Robert Zemeckis, regizorul aclamatului “Forrest Gump ” unul dintre filmele de referinta all-time, revine cu alt story remarcabil cu un protagonist barbat.
E povestea adevarata a lui Mark Hogancamp ( Steve Carell ), batut in 2000 in asemenea hal de 5 indivizi la iesirea dintr-un bar, incat a ramas efectiv fara memorie despre tot ce i s-a intamplat , poveste pe care s-a bazat de altfel si documentarul de succes din 2010, “Marwencol”. Fara absolut niciun motiv , doar fiindca, beat fiind, le spusese ca ii plac si ca uneori chiar poarta pantofi de dama, a petrecut o luna in spital din care 10 zile in coma si a iesit refacut dar...alt om.
Scenariul ni-l arata ocupandu-se de fotografie, omul a construit un mini-oras in curtea din spatele casei pe care l-a botezat Marwencol ( combinatie a numelor Mark , Wendy si Colleen doua amice pe care le place ), reprezentand un orasel belgian din al doilea razboi mondial, populat de papusi Barbie reconditionate ( Leslie Mann , Eiza Gonzalez, Merritt Wever, Gwendoline Christie, Janelle Monae si Leslie Zemeckis ) cu care isi imagineaza tot felul de povestioare ( animatia pe computer a papusilor - desavarsita ! ) implicand un ofiter american ( el ) si armata de femei-papusi Barbie care se lupta cu nazistii cei rai.


Mai apar ofiteri SS cum ar fi prietenul abuzator al amicei Nicol ( Neil Jackson ) si un fel de zana-rea Deja Thoris ( Diane Kruger ) care il urmareste pe Mark in visele-realitate. Povestioarele le fotografiaza si un amic ii aranjeaza sa apara intr-o galerie de arta unde chiar au succes...
O poveste-fantezie-sentimentala despre lumea din jur cu un final subtil, realistic, satisfacator si inteligent, 116 minute care par mult mai scurte fiindca este intr-adevar un story bun , filmat excelent care mi-a ridicat o singura intrebare : de ce a fost atat de subestimat de critica...?
Bref : 7,5* si il recomand tuturor considerandu-l unul dintre cele mai bune filme aparute ( online ) in 2019 si premiera in sali : 29 Martie. Merita sa mergeti, trust me. 😉




marți, 26 martie 2019

People's Republic of Desire



People's Republic of Desire, documentary, regia Hao Wu.
Cel de-al treilea documentar al lui Hao Wu despre (r)evolutia "culturala" din China se ocupa de vedetele si fanii din online live-streaming.
Cu People's Republic of Desire, regizorul devoaleaza latura mai intunecata a showului si "celebritatilor" care se expun in online-ul chinez. O bucata substantiala a filmului e dedicata clipurilor hostesselor care-si fac showul zilnic  castigand sume serioase catre uriase ( depasind lejer 150 mii de dolari lunar ) si relatiei acestora cu fanii.
Cum vorbim despre o generatie social-media in care relatiile virtuale au luat locul celor inter-umane, China a dus fenomenul catre extrem, ceea ce nu e de mirare fiindca acolo sute de milioane de users considera live streamingul cea mai populara forma de distractie.
Documentarul urmareste trei caractere foarte tinere in cautarea faimei , averii si relatiilor in live streaming, interviuri, clipuri , etc.
95 minute chiar interesante despre acest fenomen, bref : 6* , recomand oricui.

The Way We Weren’t





The Way We Weren’t, comedy - romance, regia Rick Hays cu Fiona Gubelmann, Ben Lawson, Keith Powell, Tobin Bell, Amber Stevens, Alexandra Davies, Alan Simpson.
Sinopsis : ea & el la vreo 30-si de anisori fiecare, fara noroc in relatiile lor , Charlotte ( Fiona Gubelmann ) - parasita ca "plictisitoare" si Brandon ( Ben Lawson ) - prinzandu-si amica in pat cu altul, se cunosc online. Ce urmeaza e vazut - placut - mutat impreuna,  dar urmeaza jocul de-a "cum sa-l mint ca sa arat mai bine in fata lui " care insa devine dificil si o cam ia razna...
Facand aluzie inca din titlu la celebra productie a lui Pollack din 1973 cu Redford si Streissand, avem un film cu buget redus, fara pretentii majore, o comedie usurica de serie B, perfecta pentru omorat timpul, bref : 5,5* 

luni, 25 martie 2019

Five Feet Apart


Five Feet Apart, drama - romance, regia Justin Baldoni cu Haley Lu Richardson, Cole Sprouse,  Claire Forlani.
Well, nu e chiar cel mai placut subiect  pentru un romance atunci cand povestea se desfasoara 90% intr-un spital si avem in centrul acesteia o pereche de teen-agers cu o boala ( fibroza cistica ) care le pune viata in mare pericol dar se indragostesc printre doctorii si asistentele care ii inconjoara.
Stella ( Haley Lu Richardson ) si Will ( Cole Sprouse ) sunt cei doi lovers nevoiti sa nu se apropie la mai mult de 2 metri ( 5 feet atent masurati cu un tac de biliard ), boala le interzice, deci e chiar o provocare sa faci un film de dragoste in care nici macar nu poate fi vorba de o atingere sau de un sarut. “We don’t have time for delicacy” spune un personaj si o realitate pe care filmul ne-o reaminteste este ca ar fi bine sa profitam la maxim de timpul pe care-l ( mai ) avem la dispozitie ...
115 minute care vor fi pe placul publicului ( mai ales feminin ) mai sensibil la melodrame, actorii fac roluri oneste, mai ales Haley Lu Richardson, bref : 5,5*

More Human Than Human


“The development of full artificial intelligence could spell the end of the human race.”- Stephen Hawking

More Human Than Human , documentary, Tommy Pallotta, scenariul & regia Femke Wolting cu Nick Bostrom, Justine Cassell, Albert Chi.
More Human Than Human este despre A.I. ( Artificial Intelligence ) rolul si posibilele consecinte ale acesteia in realitatea secolului XXI . Vor reusi creatiile noastre, robotii, sa ne inlocuiasca la momentul in care isi vor considera creatorii ca fiindu-le inferiori ?
1977 : Star Wars ni-i aduce pe R2-D2 si C-3PO.
1982 : Bladerunner lui Ridley Scott ne avertizeaza ca robotii devin un pericol atunci cand  dezvolta sentimente si nu ii putem identifica.
1984 : Terminator care vine sa extermine pe toata lumea...si cate alte exemple se pot aduce.
2019 : smartphone-ul pe care il are oricine in buzunar este mai puternic decat computerele pe care le avea  NASA atunci cand a dus omul pe Luna.
Deci pe langa posibila ostilitate a A.I., biotehnologia sau nanotehnologia ce pot deveni destructive , ingineria genetica, holocaustul nuclear, bioterorismul utilizand organisme modificate genetic sunt alte subiecte tratate de un documentar foarte  interesant.
Bref : 7*, recomand oricui e pasionat de vastul subiect.

The Restaurant


The Restaurant , horror - comedy, scenariul si regia Eric Ford Holevinski cu Mark  Turner, Anthony Misiano, Paul Casali, Matthew Thomas Burda.
Supernatural horror comedy, 'The Restaurant’ are actiunea plasata in New York unde Andy ( Mark Turner ) viseaza ca micul sau restaurant de cartier italo "Scoppa" sa devina cel mai bun din oras ceea ce o ambitie cam inalta avand in vedere ca localul e micut si mancarea...asa si asa. Dar asul din maneca lui Andy se intituleaza Exses ( Paul Casali ) un fel de demon - vampir descoperit la subsol care are nevoie de hrana favorita : oameni. Deci Andy ii va oferi clientii "rai" si Exses ii va asigura PR pentru restaurant. Dar Jeremy ( Anthony Misiano ) asista la una din "mesele" acestuia si acum avem un martor cu care Andy trebuie sa se imprieteneasca chiar daca nici macar amicii acestuia (Tommy Kang si Stephanie Juergens ) nu cred o iota din ce le povesteste . Se amesteca in distractie un food-inspector ( Paul Caron ), un critic culinar ( Matthew Fitzgerald ) si fotograful sau (Sam Haft), trei blogarasi ( Mina Mirkhah, Austin Francisconi, Debra Jans ), un ex-militar Michael (Matthew Thomas Burda) plus restul staffului de la Scoppa si reteta e gata , ca sa ramanem in tema...😊
Bref, ideea e hazlie, executia - decenta, umorul omni-prezent asa ca avem un film mic, fara vedete , fara mari pretentii dar chiar vizionabil : 6,5* , amatorii genului vor fi placut surprinsi


duminică, 24 martie 2019

Out Of Blue


Out Of Blue , crime - drama - mistery, regia Carol Morley cu Patricia Clarkson, Toby Jones, Jacki Weaver, James Caan, Mamie Gummer, Aaron Tveit, Yolanda Ross, Jonathan Majors, Devyn Tyler.
Avand scenariul dupa romanul "Night Train" scris in 1997 de Martin Amis, Out Of Blue este o poveste politista mai ne-conventionala.
Detectiva Hoolihan ( Patricia Clarkson ), o ex-alcoolica in recuperare, investigheaza in New Orleans o crima comisa asupra unui renumit astrofizician Jennifer Rockwell ( Mamie Gummer ), o experta in gauri negre, impuscata in propriul observator. Cand ancheta se dezvolta, politista este prinsa intr-un univers al intrebarilor existentiale despre mecanica cuantica, universuri paralele, secrete cosmologice care ar putea sa ajute la rezolvarea crimei dar o indeparteaza binisor de realitate atragand-o catre un mister mai larg : originea Universului...
Problema este ca Out Of Blue ne ofera un mister pe care apoi nu se straduie absolut deloc sa-l descifreze, canalizandu-se spre altele. Poate ca intr-un univers paralel ar avea mai mult succes si motivatiile personajelor ar fi mult mai bine intelese, dar in aceasta versiune incercarea autorilor nu prea a reusit.
Sa inchei totusi cu o gluma foarte reala. “Masculin Féminin”, filmul lui Jean-Luc Godard din 1966, se dorea o adaptare dupa doua nuvele de Guy de Maupassant. Cand reprezentanii legali ai mostenitorilor acestuia au vazut filmul au cerut ca numele autorului sa nu fie citat deloc pe generic. Ati inteles aluzia, cred 😉
Bref, 110 minute sunt cam multicele chiar si pentru fanii povestilor de gen : 5,5* , dar nu recomand decat in lipsa de altceva




The Dirt



The Dirt , biography - drama, regia Jeff Tremaine cu Douglas Booth, Machine Gun Kelly, Iwan Rheon, Daniel Webber, Colson Baker.
Productie Netflix bazata pe autobiografia trupei Mötley Crüe, best seller aparut prin 2001,  The Dirt e o poveste necenzurata despre sex, drugs & rock'n roll,  faima si pretul uneori foarte mare al exceselor, intr-o trupa de succes a anilor '80.
Totusi in ciuda eforturilor de a soca publicul, “The Dirt” devine plictisitor ceea ce trupa Mötley Crüe n-a fost vreodata. Nu ofera absolut nimic din ceea ce fanii sa nu stie deja si in materie de cinematografie e patetic. Sa speram ca inevitabila biografie Poison si filmul vor fi mult mai bune 😊
Bref : cu bunavointa 4* pentru cele 108 minute de efort dar nu l-as putea recomanda cuiva .

sâmbătă, 23 martie 2019

The Russian Bride



The Russian Bride, thriller - horrror, scenariul & regia Michael S. Ojeda cu Corbin Bernsen, Oksana Orlan, Kristina Pimenova, Lisa Goodman, Michael Robert Brandon.
O rusoaica atragatoare Nina ( Oksana Orlan ) cu o fetita Dasha ( Kristina Pimenova ) isi gaseste fericirea pe un site de matrimoniale fiind aleasa unui milionar din SUA Karl ( Corbin Bernsen ), chirurg retras la pensie,  si accepta imediat cererea in casatorie, evoluand de la micutul apartament din Rusia la un ditamai castelul cu servitori, etc. Dar in viata nicio fericire nu vine fara surprize, asa ca acolo da peste un tip mai ciudat, nitelus maniac sexual, prizand cocaina, care dezvolta o mare 'slabiciune' pentru de fata ei ( pe care o si salveaza la un moment dat )  si are doi servitori desprinsi parca din filmele cu Frankestein ( Lisa Goodman, Michael Robert Brandon ).  O vreme lucrurile nu ies din tipare chiar complet dar...
...scenariul ar fi lesne de ghicit in afara finalului ( ultimele 35 de minute ) care rastoarna pe dos toate premizele si ridica cu mult valoarea unui film horror, umplandu-l de victime, sange si scene sadice atunci cand Nina afla care fusese de fapt intentia reala lui Karl si, evident, se va razbuna crunt pe tot ce misca in jur...
Fara alte spoilers, ( aveti deja doua poze 😉 ) The Russian Bride e un horror tipic care nu cauta sa filosofeze sau sa vina cu alte idei la moda, binisor executat, cu o distributie care isi face treaba decent si cu un final care chiar isi merita toti banii.
Bref : 6,5*, recomandat in special fanilor genului



Dragged Across Concrete



Dragged Across Concrete, action - crime - drama, scenariul & regia S. Craig Zahler cu Mel Gibson, Vince Vaughn, Don Johnson, Jennifer Carpenter, Michael Jai White, Laurie Holden.
Doi politisti cam prea "scrofulosi la datorie" , cum ar fi zis nenea Iancu, sunt suspendati din Politie si se afunda in lumea criminala, intr-un film foarte pigmentat de replici si remarci nu foarte "politically correct", cu destule tente rasiale.
Brett ( Mel Gibson ) si Anthony ( Vince Vaughn ) sunt filmati de un vecin atunci cand actioneaza cam dur in timpul ce arestau un traficant, urmeaza o confruntare cu seful lor lt. Calvert ( Don Johnson ) care ii suspenda din fortele politiei. Imediat intr-o alta discutie, sotia lui Brett povesteste ca pe vremuri era o "liberala" dar criminalitatea din cartierul suprapopulat cu afro-americani a facut-o sa devina rasista. Astea fiind zise, cum  Anthony nu e nici el deloc de acord cu ceea ce se intampla, afla despre o afacere plina de bani pusa la cale de interlopul Lorentz ( Thomas Kretschmann ) si posibilitatea unui jaf i-ar surade fiindca i-ar oferi posibilitatea financiara sa se mute cu nevasta bolnava si fiica intr-un cartier mai decent si linistit. In plan paralel apare fresh eliberatul din puscarie Henry ( Tory Kittles ) care-si regaseste mama-prostituata ( Vanessa Bell Calloway ) si se apuca din nou sa puna la cale prostii alaturi de vechii amici. Deci avem un politist alb la vreo 60 de ani si un delicvent negru tanar, ambii cu gandul sa comita infractiuni care sa le schimbe soarta. Ne va face scenariul sa ii comparam ? Desigur...
“Dragged Across Concrete” va reprezenta o provocare pentru spectator in multe si diverse moduri. E nitelus rasist si sexist, lent dar agresiv si extrem de violent. Ii aduce pe politistii cei duri - personaje de fictiune pe "concrete" ( asfalt, beton ) lasand lumea din jur batuta, insangerata si pe spectatori cu multe intrebari dupa vizionare...
Bref : e un film bun dar extrem de lung la cele peste doua ore si jumatate cam aglomerate cu dialoguri , dar Mel Gibson are o prestatie foarte buna si fanii lui si ai genului se vor simti atrasi : 7*


vineri, 22 martie 2019

The Act


The Act, serial tv - crime - drama - horror, cu Patricia Arquette, Joey King, Chloë Sevigny, AnnaSophia Robb.
Cu primele doua episoade  ( din cele 8 ale sezonului ) lansate miercuri de Hulu, The Act este o serial care descrie povestile ciudate din spatele unor crime reale. Primul sezon o urmareste pe Gypsy Blanchard ( Joey King ), o tanară cu mari probleme medicale, încercând să se îndepărteze din relația cu mama ei abuzivă, Dee Dee Blanchard ( Patricia Arquette ). Finalul primului episod ne pune deja in fata unor enigme...
- Ep 1 La Maison du Bon Reve
- Ep 2 Teeth
- Ep 3 Two Wolverines ( 27 martie )
Prima impresie : buna, dar sa vedem continuarea, bref : 6,5* .




Amy Schumer Growing


Amy Schumer Growing, tv comedy show, regia Marcus Raboy cu Amy Schumer.
Avand premiera acum doua zile la Netflix in seria "Comedy special", o putem vedea pe Amy Schumer intr-un stand up comedy de o ora despre mariaj, ciclu, lunile de sarcina si tot ceea ce se mai intampla intre aceste "evenimente" 😃
Bun, cum stand-up comedy e o arta subiectiva si deloc usoara , ce-i drept,  ce ii place unei persoane poate fi complet indiferent alteia. Dar Growing se adreseaza in special femeilor si in special fanelor ei care nu sunt deranjate de un anumit nivel de vulgaritate . Nu e absolut nimic rau in asta, dar cand apari la Netflix te expui multor milioane de ochi care judeca si e posibil sa nu-ti aprecieze deloc stilul si atunci vor schimba canalul dezamagiti de incoerenta structurii rutinei prezentate...
Bref, poate fi Amy chiar haioasa uneori dar...ati inteles voi  : 5,5*, nu recomand.

Us


Us , thriller - horror, scenariul & regia Jordan Peele cu Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright-Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon.
Dupa debutul foarte reusit cu "Get Out", Jordan Peele se intoarce  cu un alt horror, poate nu chiar la aceeasi valoare dar oricum foarte ambitios si deopotriva  captivant.
Pe scurt, cei patru membri ai familiei Wilson ( mama Lupita Nyong’o, tatal Winston Duke, fiica Shahadi Wright Joseph si fiul Evan Alex) plecati la casa de vacanta din Santa Cruz se vor confrunta cu patru "dubluri" care apar pe alee dupa o pana de curent si apoi le invadeaza proprietatea implicandu-i si pe vecini ( Elizabeth Moss and Tim Heidecker)...
We have met the enemy, and he is us ” este una din replicile unei povesti ambitioase care spune multe despre ceea ce ne separa ca fiinte si cum aceste "divizari" fac, de regula, rau tuturor. Nimic mai adevarat in acest horror : noi insine suntem cei mai mari dusmani ai nostri, nu-i asa ?
Peele vrea ca publicul sa aiba teme de discutii si ofera audientei material suficient de gandire despre partile intunecate ale conditiei umane si comportamentul acesteia.
Fara alte spoilers, e un horror de vazut : 7*, recomand

joi, 21 martie 2019

A Dog's Way Home




A Dog's Way Home, adventure - drama - family, regia Charles Martin Smith cu Ashley Judd, Jonah Hauer-King, Edward James Olmos, Bryce Dallas Howard.
Un maidanez Bella crescut de o ...‘Mother Cat’ undeva prin suburbiile Denverului este adoptat de Lucas ( Jonah Hauer-King ) si Olivia ( Alexandra Shipp ),  doi studenti sufletisti de la Medicina Veterinara si activisti pentru animale, in timpul liber. In peisaj mai intra si mama lui Lucas, Terri (Ashley Judd ), mogulul imobiliar care uraste animalele Gunter ( Brian Markinson ) si ofiterul Chuck ( John Cassini ), fiecare cu idei si obiective diferite. Ca sa o salveze pe Bella, Lucas, Olivia si Terri ii gasesc un adapaost temporar tocmai in New Mexico, de unde aceasta evadeaza si, ca sa-si regaseasca familia iubitoare, incepe o mare calatorie de cateva sute de mile...
96 de minute care vor merge drept la tinta : sufletul iubitorilor de animale ( de caini, mai ales ) cu personajul principal Bella, jucat de un caine real nu animat pe computer si cu vocea oferita de Bryce Dallas Howard. Poate ca in aceasta soapy melodrama ar fi fost loc si de ceva mai mult umor, dar asta e...
Bref : 5,5* , recomandat familiilor iubitoare de animale










Lemonade


Lemonade , drama, regia Ioana Uricaru cu Mãlina Manovici, Dylan Smith, Steve Bacic , Milan Hurduc.
Mara ( Mãlina Manovici ) , o mamă singură pe la vreo 30 de ani, se căsătorește cu Daniel ( Dylan Smith ) în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală si e foarte fericita cand ajunge langa ea si Dragos ( Milan Hurduc ), copilul lasat in Romania. Dar cartea verde de rezident nu se obtine chiar foarte usor , acesta e adevărul neplăcut pe care il afla curand pe langa multe altele, cum ar fi faptul ca tipul de la Imigrations Bureau ( Steve Bacic ) sare pe ea in masina parcata sub un pod, ca un imprumut facut de sot la o banca poate aduce probleme, ca in SUA te cauta politia daca-ti lasi fiul nesupravegheat intr-o camera de motel , samd.
Lemonade, produs printre multi altii si de Cristi Mungiu, film care a avut un maaaare succes la deschiderea din cinematografe ( cateva mii de spectatori prin octombrie 2018 si reviews mai deloc ) poate fi vazut zilele acestea pe cablu la Cinemax , ocazie cu care a ajuns si pe net. E un film slabut catre patetic, care zugraveste in culori cenusii si destul de ostile S.U.A., visul oricarui imigrant mai mult sau mai putin legal, dar care ca sa salveze aparentele, in final aduce o nota de speranta : “In America victims have rights” ii spune avocatul Marei. Participand la Berlinala in sectiunea "Panorama", a beneficiat de atentia catorva critici externi si cam atat. In tara, ecourile au fost spre zero-virgula si ceva...😉
88 de minute care se sprijina cam in proportie de 95% pe umerii Malinei Manovici care are o prestatie decenta dar cam atat despre distributie. Putin, foarte putin.
Bref : 4*, nu am gasit vreun motiv plauzibil ca sa il si recomand.







miercuri, 20 martie 2019

The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley


The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley, documentar, scenariul &  regia Alex Gibney cu Elizabeth Holmes, Tyler Shultz, Errol Morris.
Regizat de binecunoscutul Alex Gibney,  documentarul este povestea firmei Theranos, fondata de Elizabeth Holmes, o companie ajunsa multi-miliardara  la fel ca si fondatoarea, la un moment dat cea mai tanara miliardara self-made si  a fraudei masive care a dus compania la faliment.
Holmes care se descria ca un fel de copil-minune al business-ului, un fel de Mozart, a intemeiat compania la nici 18 ani , in doar doi ani angajase 800 de insi si era evaluata la 10 miliarde. O gramada de politicieni au laudat-o , de la Henry Kissinger, Bill Clinton, Joe Biden, James Mattis , senatorul Sam Nunn, fondatorul Fox News Channel Rupert Murdoch, fostul secretar de stat George Shultz ( al carui nepot Tyler Shultz a lucrat pentru Theranos si a fost un whistleblower al povestii), etc. Ce a urmat, aflati in documentar...
119 minute care chiar merita vazute despre marirea si decaderea unei afaceri, coruptie , bref : 7*, recomand

Treehouse



Treehouse, horror - thriller , scenariul & regia James Roday cu Jimmi Simpson, Stephanie Beatriz, Nancy Linehan Charles, Sophia Del Pizzo, Sutton Foster, Shaunette Renee Wilson.
Facand parte din serialul Hulu "Into The Dark", , "Treehouse" deschide noul sezon cu 87 de minute chiar reusite.
Avem povestea unui "master chef" Peter ( Jimmi Simpson din “Westworld” ), tipul vedetei TV care urla pe ecrane la altii si are o expunere negativa in mass-media de care, dorind sa scape, pleaca la o proprietate a familiei, intr-o padure, dar nici acolo nu va scapa de fantomele comportamentale ale trecutului.
Totul incepe cand Peter e vizitat de Kara ( Julianna Guill ) care ii spune ca petrecerea burlacitelor pe care o gazduieste se duce naibii findca au o pana de curent si la inceput omul nostru ii imprumuta lumanari si lanterne, dar mai apoi marinimos decide chiar  sa le gateasca cina.
Deci petrecerea se muta la el cu mireasa ( Shaunette Renee Wilson ), mama miresei ( Mary McCormack )si amicele ( Sutton Foster, Sophia Del Pizzo, Stephanie Beatriz ). Curand Peter incepe sa se imbete serios de tot, caracterul incepe sa-i rabufneasca si sa faca glume proaste pe seama tuturor dar tipele nu pleaca si au intentia sa se razbune...
Fara alte spoilere, e un thriller - horror chiar bine facut fara sa straluceasca,  dar vizonabil si cu un story excelent
Bref : 6,5*, recomand fanilor genului, merita.

marți, 19 martie 2019

Welcome to Sodom


Welcome to Sodom , documentar, regia Christian Krönes & Florian Weigensamer cu Mohammed Abubakar, Awal Mohammed, Kwasi Yefter.

Welcome to Sodom  este un documentar bine facut despre fata apocaliptica a capitalismului asa cum se poate vedea in lumea a treia, dinspre o groapa de gunoi de langa Accra, capitala Ghanei, groapa poreclita "Sodom" in care anual se arunca cam 25,000 tone de reziduuri toxice. In acest climat nesanatos, femei, barbati si copii aduna metale din zeci de mii de computere, smartphones, aparate de aer conditionat si alte electronice asigurandu-si astfel existenta. Sodom este si despre fata vizibila a capitalismului si mall-urile cu vitrine stralucitoare din care toate acestea se cumpara in cantitati industriale, doar ca mai apoi sa fie aruncate la capatul lumii ...
Un documentar dur despre detaliile unei lumi , pe care 99% dintre noi ne prefacem ca nu le vedem.
Bref : 7*, ar trebui vazut ( si inteles ) de foarte multa lume...

Wonder Park



Wonder Park , animation - adventure - comedy , regia Dylan Brown cu Brianna Denski, Jennifer Garner, Kenan Thompson, Mila Kunis, Matthew Broderick, Ken Jeong and yes, John Oliver ( voci )



85 de minute pe care cred ca le-am rezumat perfect mai sus, nu-i asa ? Colorat, prostut, complet inofensiv si indeajuns de creativ incat sa ii tina pe copii 85 de minute in fata ecranului. Cireasa de pe tort e lectia pe care ar vrea sa le-o comunice  : cum anxietatea si depresia pot fi tratate prin umor.
Deci, pregatiti copiii si la sala...doar din 19 Aprilie, pana atunci acasa , pe net 😃
Bref : 7* film  pentru toate familiile cu copii





luni, 18 martie 2019

The Music Box


The Music Box, thriller - horror, regia John Real cu Fiona Whitelaw, Antonio Lujak, Rachel Daigh.
Ramanand orfana la doar 6 ani, Sophie e incredintata matusii Annabelle. Cele doua se muta intr-o mare casa de tip Victorian , unde incep sa li se intample tot felul de chestii dupa ce Sophie descopera o frumoasa cutiuta muzicala care, de fiecare data cand canta o captiveaza dar ii si afecteaza comportamentul si sanatatea . Annabelle cauta ajutor la psiholog si clarvazatoare descoperind ca un spirit poseda cutiuta muzicala si desigur ca va incepe o lupta cu el...
Horror care cred ca nu prea sperie pe nimeni, film de serie B recomandat doar fanaticilor genului, bref : 5*

Her Smell


Her Smell , music - drama, scenariul & regia Alex Ross Perry cu Elisabeth Moss, Cara Delevingne, Amber Heard, Dan Stevens, Ashley Benson,Dylan Gelula.
Her Smell e povestea cresterii, descresterii si potentialei re-nasteri a lui Becky Something ( Elizabeth Moss), lidera unui grup grunge de fete gen Bikini Kill, Bratmobile, L7. Suntem spre finalul anilor '90 cand comportamentul lui Becky, abuzul de droguri care a dus catre o sanatate mentala aproximativa, ii sperie si instraineaza pe toti din jurul ei , de la colegele de trupa  (Agyness Deyn si Gayle Rankin) la producatorul (Eric Stoltz), mama (Virginia Madsen), sotul (Dan Stevens) sau amicele (Ashley Benson, Cara Delevingne, Dylan Gelula, Amber Heard ).
In prima parte, cam lunga si greu de suportat, o vedem pe Becky alunecand pe tobogan in multe scene : isi abuzeaza copilul si prietenii, verbal si / sau fizic si , logic, vedem si cum ii cedeaza nervii, prea slabiti de droguri, live pe scena.
“Her Smell” e un fel de “A Star Is Born” pe "invers" ( sau, alta referinta buna poate fi “Clean”  de   Olivier Assayas). Dar cand Becky se trezeste , avem o intoarcere la 180 de grade si a doua parte e mai bogata in sperante, ceea ce face spectatorul sa nu regrete ca nu a iesit din sala la inceput.
Totusi, 135 minute sunt un picut cam multe pentru oricine bref : 6*, merita incercat dar nu stiu cati vor avea stomacul sa-l si suporte integral...  😊

duminică, 17 martie 2019

Captive State



Captive State, SF - thriller, regia Rupert Wyatt cu John Goodman, Ashton Sanders, Vera Farmiga, Jonathan Majors, Madeline Brewer.
Active State este un thriller - SF despre viata de zi-cu-zi pe o planeta Pamant ocupata de extraterestri de vreo 10 ani ( ?! ). Ideea ar fi excelenta dar executia - departe de tot ce ce te-ai astepta sa fie. Un thriller despre o invazie extraterestra in care aproape ca nu vezi distrugerile in masa si luptele dar ai povesti cu duiumul despre oamenii care incearca sa-si continue viata cu rutinele lor in timp ce unii vor sa elaboreze un plan pentru o revolta globala ? Thrillerul de orice fel e aproape absent din film . Invazia este expediata rapid de la inceput cu cateva secvente - amintiri ale protagonistilor despre cum guvernul a capitulat rapid si restul au aflat prin mesaje pe computere.
La 9 ani dupa invazie parti din Chicago au devenit "closed zones". In Lower West Side, Gabriel ( Ashton Sanders ) lucreaza intr-o facilitate care upload-eaza memory cards & hard drives pe un alien server ( aparent pentru cercetare ). El e supravegheat de William Mulligan ( John Goodman ), un fost detectiv , coleg si amic al tatalui decedat al lui Gabriel care acum e in serviciul aliens si spera sa obtina informatii despre Rafe ( Jonathan Majors ), fratele mai mare al lui Gabriel, care se presupune ca ar fi murit intr-un atac asupra invadatorilor...
Captive State e construit imperfect, la un moment dat devine chiar frustrant prin trecerea de la un sub-plot la altul, dar macar incearca ( nereusind ) sa faca ceva diferit de majoritatea SF pe aceeasi tema
Bref : nu m-a convins, 5* dar il puteti viziona ( chiar daca momentan copia aparuta e "cam" desi nu foarte calitativa )