joi, 28 martie 2019

We Are Boats


We Are Boats , fantasy - drama, scenariul & regia James Bird cu Angela Sarafyan, Luke Hemsworth, Amanda Plummer, Graham Greene, Jack Falahee, Gaia Weiss, Adriana Mather, Booboo Stewart, Uzo Aduba.
We Are Boats e un film "mic" dar ambițios, fără vedete de prima mână dar cu un scenariu foarte deștept, cam lent la început  dar când in a doua jumătate subplot-urile încep să se lege  rezultă o ultima jumătate de oră de excepție, pe un final puțintel cam dramatico-lacrimogen dar plauzibil.
Francesca ( Angela Sarafyan, o stiti din “Westworld” ), o prostituata de lux avand o fetita, isi intalneste Creatorul dupa un randez-vous cu un tip care o impusca. Undeva sus in cer, intr-un peisaj idilic, va primi de la Sir ( Uzo Aduba ) misiunea sa intervina pe Pamant ( dar nu neaparat in sens pozitiv,  fiind transformata intr-un fel de inger al vietii sau mortii ) in vietile unora care au atins un moment critic. Astfel, va intalni rand pe rand, un tip ( Jeff Falahee ) inselat de nevasta ( Gaia Weiss ), tip cu care are o partida de sex grozava inainte ca el sa moara , alt tip varstnic si foarte bolnav ( Graham Greene ) care vrea sa-si repare greselile facute in viata in fata copiilor, o tipa homeless ( Amanda Plummer ) si, in sub-plotul care pe final va reuni toate povestile de mai sus, pe Lucas ( Luke Hemsworth ) care nu prea are chef sa se casatoreasca cu logodnica Ryan ( Adriana Mather ) si ii vine  ideea super-imbecila de a-si trimite prietenul ca sa ii testeze fidelitatea...
Fara alte spoilers, cum am scris, e un film "mic" dar cu un scenariu foarte bine scris , executat de un regizor ambitios si cu o distributie onesta, care lasa spectatorului un mesaj simplu : bucura-te cu/de ceea ce ai si traieste clipa fiindca nu se stie niciodata ce iti va aduce urmatoarea.
Bref : puțin întortocheat, puțin filozofico-SF ( e cu/despre îngeri, nu ? ), poate cu un final mai emotionalo-lacrimogen, dar foarte vizionabil : 7* , il recomand



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu