duminică, 17 martie 2019

Finding Steve McQueen



Finding Steve McQueen , action - crime - comedy, regia Mark Steven Johnson cu Travis Fimmel, Rachael Taylor, William Fichtner, Forest Whitaker, Louis Lombardi, Rhys Coiro, Jake Weary, John Finn, Lily Rabe, Molly McQueen.
Sa nu va pacaliti cu titlul :  Steve McQueen nu are nici 0,1% de-a face cu filmul lui Mark Steven Johnson, in afara faptului ca eroul principal este obsedat de marele actor. Mai degraba filmul are de-a face cu Richard Nixon deoarece e povestea unui jaf organizat in 1972 undeva prin California de unii care sperau sa gaseasca 30 milioane de dolari, fonduri ilegale pentru campania electorala.
Deci povestea este narata de Harry Barber (Travis Fimmel), tip obsedat de Steve McQueen cu care seamana binisor,  singurul membru al bandei ne-arestat dupa jaful din '72, care ii spune istoria prietenei sale Molly (Rachael Taylor ), fata care iubeste "Bonnie and Clyde" la fel de mult cum Harry iubeste "Lt. Bullitt". Harry, un McQueen care se imbraca cu pulovere pe gat ca idolul sau si conduce un Pontiac GTO, ii explica lui Molly de ce e cautat de FBI.
Filmul alterneaza intre scenele din '72 cand unchiul lui Harry, Enzo (William Fichtner) si gasca de lui din Youngstown, Ohio pune la cale jaful si anii '80 cand Harry o vrajeste pe Molly. Primind o info de la nici mai mult nici mai putin decat Jimmy Hoffa, ca in campanie Nixon ar avea fonduri ilegale depuse in banca respectiva si deci nu ar putea declara ca lipsesc, jaful decurge conform planului, oamenii fac o gaura in tavanul bancii si fug cu prada dar un agent FBI (Forest Whitaker) si colega lui Sharon (Lily Rabe) le dau de urma folosindu-se de niste amprente gasite pe cateva farfurii dintr-o ascunzatoare apropiata ...
Una peste alta, 91 de minute nu foarte convingatoare care impletesc chestiile reale cu fictiunea, totusi amalgamul nefiind bine dozat filmul ar fi putut sa ofere mai mult.
Bref : 6*, vizonabil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu