sâmbătă, 30 martie 2019

A Vigilante


A Vigilante , crime - drama - mistery , scenariul & regia Sarah Daggar-Nickson cu Olivia Wilde, Morgan Spector, Kyle Catlett, C.J. Wilson, Tonye Patano, Chuck Cooper, Betsy Aidem, Judy Marte.
A Vigilante este unul din acele filmele "mici", brutale si totusi excelente care compun cariera unui regizor de succes asa cum se anunta a deveni Sarah Daggar-Nickson, un revenge - thriller femininist despre viata femeilor maltrate si abuzate de parteneri.
Pe scurt Sadie ( Olivia Wilde ) devine o "vigilante" atunci cand decide sa-si puna viata in slujba femeilor abuzate ( ea facand parte din aceeasi categorie asa cum va dezvalui finalul ), folosind metode destul de violente ca sa obtina de la masculii care isi terorizeaza partenerele satisfactie pentru acestea. "If you bother her, or the kids, in any way, I will kill you. I WANT to kill you". Destul de clar mesajul transmis unuia dintre masculi, nu ?
Bine antrenata de un sot ( Morgan Spector ) care i-a omorat copilul inainte sa o paraseasca in salbaticie ( tip cu care va avea si showdown-ul de final )  ea  foloseste orice, bate de baseball, scanduri, pumnii, armele, ca sa elimine, chiar total uneori, "adversarii". Intre timp o vedem chinuita de amintiri, adeseori suferind. Dar de ajuns cu actiunea, mai multe spoilers ar scadea interesul pentru film.
91 de minute excelente filmate de o debutanta de mare viitor Sarah Daggar-Nickson, cu o Olivia Wilde care face un rol grozav ( cred ca daca rolul ar fi fost facut de o mare vedeta "cu nume", deja am fi vorbit de numarul de premii care urmeaza )  si cu un final chiar super, bref : 8*, e de ne-ratat, recomand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu