miercuri, 27 martie 2019

Welcome To Marwen



Welcome To Marwen, biography - comedy - drama, scenariul & regia Robert Zemeckis cu Steve Carell, Leslie Mann, Diane Kruger, Merritt Wever, Janelle Monae, Eiza Gonzalez, Gwendoline Christie, Leslie Zemeckis, Neil Jackson, Falk Hentschel.
Robert Zemeckis, regizorul aclamatului “Forrest Gump ” unul dintre filmele de referinta all-time, revine cu alt story remarcabil cu un protagonist barbat.
E povestea adevarata a lui Mark Hogancamp ( Steve Carell ), batut in 2000 in asemenea hal de 5 indivizi la iesirea dintr-un bar, incat a ramas efectiv fara memorie despre tot ce i s-a intamplat , poveste pe care s-a bazat de altfel si documentarul de succes din 2010, “Marwencol”. Fara absolut niciun motiv , doar fiindca, beat fiind, le spusese ca ii plac si ca uneori chiar poarta pantofi de dama, a petrecut o luna in spital din care 10 zile in coma si a iesit refacut dar...alt om.
Scenariul ni-l arata ocupandu-se de fotografie, omul a construit un mini-oras in curtea din spatele casei pe care l-a botezat Marwencol ( combinatie a numelor Mark , Wendy si Colleen doua amice pe care le place ), reprezentand un orasel belgian din al doilea razboi mondial, populat de papusi Barbie reconditionate ( Leslie Mann , Eiza Gonzalez, Merritt Wever, Gwendoline Christie, Janelle Monae si Leslie Zemeckis ) cu care isi imagineaza tot felul de povestioare ( animatia pe computer a papusilor - desavarsita ! ) implicand un ofiter american ( el ) si armata de femei-papusi Barbie care se lupta cu nazistii cei rai.


Mai apar ofiteri SS cum ar fi prietenul abuzator al amicei Nicol ( Neil Jackson ) si un fel de zana-rea Deja Thoris ( Diane Kruger ) care il urmareste pe Mark in visele-realitate. Povestioarele le fotografiaza si un amic ii aranjeaza sa apara intr-o galerie de arta unde chiar au succes...
O poveste-fantezie-sentimentala despre lumea din jur cu un final subtil, realistic, satisfacator si inteligent, 116 minute care par mult mai scurte fiindca este intr-adevar un story bun , filmat excelent care mi-a ridicat o singura intrebare : de ce a fost atat de subestimat de critica...?
Bref : 7,5* si il recomand tuturor considerandu-l unul dintre cele mai bune filme aparute ( online ) in 2019 si premiera in sali : 29 Martie. Merita sa mergeti, trust me. 😉




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu