joi, 28 martie 2019

Never Look Away ( Werk ohne Autor )


Never Look Away ( Werk ohne Autor ) , drama - thriller - history, scenariul & regia Florian Henckel von Donnersmarck cu Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Oliver Masucci, Saskia Rosendahl, Günther Preusser.
Cu nominalizari la Oscars, Golden Globes dar si la Venezia, plus destule alte premii mai minore, Never look Away vine cu o carte de vizita importanta pe langa aceea a regizorului deja castigator de Oscar pentru "The Lives Of Others" - 2006 .
Inspirata de viata pictorului Gerhard Richter, aceasta drama foarte lunga ( 188 de minute ) are un scenariu vast.  In copilarie, Kurt Bannert ( Tom Schilling )  e martor atunci cand excentrica sa matusa e internata de nazisti intr-un spital si nu o mai vede vreodata, apoi ca student la pictura creste in realitatile realismului socialist est-german apoi al modernismului vestic in care se refugiaza, dar acolo descopera trecutul nazist a socrului...
Totusi vorbim despre 188 de minute, o durata enorma chiar daca filmul vrea sa acopere cam 35 de ani de istorie germana si care nu sunt chiar usor de "inghitit" mai ales ca autorul se cam repeta si, fara sa fiu rau, as zice ca titlul in germana "Lucrare fara autor" e o metafora de rau augur.
Dar abundenta de full frontal nudes cu Paula Beer, Ulrike C. Tscharre, Saskia Rosendahl &  Juta Vanaga vor face deliciul multor "cinefili" si situri de profil, deci...😉
Bref : o experienta cam prea lunga, recomandabila doar cinefililor inraiti : 6*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu