sâmbătă, 30 martie 2019

The Highwaymen



The Highwaymen, crime - drama - mistery , regia John Lee Hancock cu Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates, John Carroll Lynch, Kim Dickens.
Productie Netflix avand premiera ieri, The Highwaymen este povestea nescrisa a oamenilor legii care i-au cautat si omorat pe Bonnie Parker &  Clyde Barrow. Atunci cand fortele FBI nu au fost de ajuns, guvernatoarea Texasului Ma Ferguson ( Kathy Bates ) a apelat la doi fosti Texas Rangers retrasi din activitate, Frank Hamer ( Kevin Costner ) si Manny Gault ( Woody Harrelson ) ca sa le sprijine.
Intr-o productie de 49 milioane de dolari, cu doua vedete de prim rang pe afis, filmul nu convinge dintr-un motiv simplu : ar dori sa desfiinteze legenda lui "Bonnie & Clyde" creata de iconicul film din 1967 al lui Arthur Penn cu Warren Beatty, Faye Dunaway. Ori asa ceva e imposibil mai ales cand scenaristul ii zugraveste pe oamenii legii in culori roz indiferent ce ar face, fiindca la un moment dat rozul devine nitelus vomitiv si povestea incepe sa semene a "Grumpy Old Men" pe urmele unor "Glamorous Killers". Mai mult, Bonnie si Clyde nu apar nici macar o secunda in tot filmul decat ciuruiti la final , in rest fiind doar zugraviti, in antiteza cu filmul din 1967, ca niste monstri insetati de sange...
In concluzie, 132 de minute sunt cam multicele si cum nici sarmul vedetelor nu prea ajuta, as zice ca nu vor reusi sa convinga multa lume in afara fanilor lui Costner & Harrelson ( pentru care, ca sa fiu sincer, l-am si urmarit  😉 ), doi actori care ar merita roluri mult mai bune decat li se ofera.
Pe mine nu m-a convins, bref : 6* cu larga generozitate, dar nu il recomand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu