joi, 21 martie 2019

Lemonade


Lemonade , drama, regia Ioana Uricaru cu Mãlina Manovici, Dylan Smith, Steve Bacic , Milan Hurduc.
Mara ( Mãlina Manovici ) , o mamă singură pe la vreo 30 de ani, se căsătorește cu Daniel ( Dylan Smith ) în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală si e foarte fericita cand ajunge langa ea si Dragos ( Milan Hurduc ), copilul lasat in Romania. Dar cartea verde de rezident nu se obtine chiar foarte usor , acesta e adevărul neplăcut pe care il afla curand pe langa multe altele, cum ar fi faptul ca tipul de la Imigrations Bureau ( Steve Bacic ) sare pe ea in masina parcata sub un pod, ca un imprumut facut de sot la o banca poate aduce probleme, ca in SUA te cauta politia daca-ti lasi fiul nesupravegheat intr-o camera de motel , samd.
Lemonade, produs printre multi altii si de Cristi Mungiu, film care a avut un maaaare succes la deschiderea din cinematografe ( cateva mii de spectatori prin octombrie 2018 si reviews mai deloc ) poate fi vazut zilele acestea pe cablu la Cinemax , ocazie cu care a ajuns si pe net. E un film slabut catre patetic, care zugraveste in culori cenusii si destul de ostile S.U.A., visul oricarui imigrant mai mult sau mai putin legal, dar care ca sa salveze aparentele, in final aduce o nota de speranta : “In America victims have rights” ii spune avocatul Marei. Participand la Berlinala in sectiunea "Panorama", a beneficiat de atentia catorva critici externi si cam atat. In tara, ecourile au fost spre zero-virgula si ceva...😉
88 de minute care se sprijina cam in proportie de 95% pe umerii Malinei Manovici care are o prestatie decenta dar cam atat despre distributie. Putin, foarte putin.
Bref : 4*, nu am gasit vreun motiv plauzibil ca sa il si recomand.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu