joi, 9 mai 2019

Greta


Greta, drama - mistery - thriller, regia Neil Jordan cu Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe.



O dulcica si naiva juna din NY, Frances ( Chloë Grace Moretz ) gaseste in metrou o geanta pe care imediat o returneaza posesoarei, descoperind-o astfel pe Greta ( Isabelle Huppert ), o excentrica frantuzoaica profesoara de pian, desigur iubitoare a muzicii clasice dar foarte singura. Cum isi pierduse mama cu putin timp inainte, Frances se apropie foarte rapid si foarte tare de vaduva Greta,  devenind prietene la catarama.Numai ca sarmul maternal al Gretei incepe sa se evapore si sa se transforme la fel de rapid si Frances va descoperi ca in viata acesteia nimic nu e ceea ce pare a fi...
98 de minute in care "sarmul" Isabellei Huppert o face pe Greta sa para mai înfricoșătoare decât ar avea dreptul să fie si Chloe Moretz ne face să credem că există vagi probleme cu raposata-i mama care îi amplifica frica de aceasta, in fond, doar o străina.
Bref, filmul lui Jordan nu rupe gura targului si nici nu e vreo poveste noua sau originala, dar e salvat de leading lady Huppert si chiar poate fi o alternativa placuta pentru o vizionare.
Bref : 6,5*



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu