luni, 15 aprilie 2019

Arctic


Arctic , adventure - drama - survival thriller , scenariul & regia Joe Penna cu Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir.
Arctic lansat anul trecut la Cannes de regizorul brazilian debutant Joe Penna e un film cu o poveste simpla, oarecum minimalista, despre supravietuire .
Avionul in care se afla Overgård ( Mads Mikkelsen ) se prabuseste undeva prin Antarctica, in ale carei conditii extreme de clima fara ajutor rapid nu poti supravvitui multa vreme. Dar Overgård are calitatile necesare : isi transforma epava avionului in adapost, din resturile acesteia improvizeaza si ceva cu care sa prinda pesti, ba chiar gaseste o solutie sa ceara ajutor prin radio numai ca elicopterul salvator se prabuseste din cauza unei furtuni de zapada, pilotul moare si astfel mai apare inca un personaj, o femeie - copilot supravietuitoare ( Maria Thelma Smáradóttir ) care va complica serios situatia. Overgård va decide sa o ia spre nord in cautarea unei statiuni salvatoare, carand trupul femeii pe o sanie...
Fara sa rupa gura targului, Arctic ofera destule momente bune mai ales datorita performantei solide a lui Mikkelsen care face un rol foarte bun care i se potriveste ca o manusa, iar egizorul Penna are talent cu siguranta si acum ramane doar sa vedem cum va evolua in viitor.
Bref : 97 de minute cam lente dar vizonabile, 6,5*



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu