luni, 22 aprilie 2019

High Life


High Life , adventure - drama - horror, scenariul & regia Claire Denis cu Robert Pattinson, Juliette Binoche, Mia Goth, André Benjamin, Lars Eidinger, Agata Buzek, Claire Tran, Ewan Mitchell.
High Life este o drama SF horror oarecum socanta, regizata de reputata Claire Denis, care urmareste un grup de astronauti a caror atentie e captivata nu atat de gaurile negre din deep space cat de sex si alte probleme in stransa legatura cu acesta.
Numai ca astronautii, care sunt un grup de condamnati la moarte, trimisi pe o statiune orbitala din deep space cu misiunea declarata de a studia gaurile negre ,  isi vor da seama in curand ca sunt sortiti pierii dar asta dupa ce vor fi cobai pentru dr. Dibs ( Juliette Binoche ) care experimenteaza pe ei , exponenti principali fiind Monte ( Robert Pattinson ) si Boyse ( Mia Goth ). Dr Dibs care utilizeaza un “fuckbox”  pentru experimentele ei,  e extrem de interesata de posibilitatea conceperii copiilor in spatiu...
Filmul de 110 minute contine o multime de idei si scene socante, ciudate, sperietoare ba chiar kinky, regizoarea si co-scenarista Claire Denis facand o treaba de exceptie, extrem de aclamata de criticii care, exagerand putintel as zice, au comparat filmul cu un "Solaris" sau "2001 - O odisee spatiala".
Dar nu e nimic exagerat in aclamatiile pozitive ale criticii, este un film excelent care trebuie vazut, nu povestit, nici macar aici 😎
Bref : 8*, de neratat pentru orice cinefil

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu