duminică, 28 aprilie 2019

JT LeRoy



JT LeRoy , biografic - drama, scenariul & regia Justin Kelly cu Kristen Stewart, Laura Dern, Diane Kruger, Jim Sturgess, Kelvin Harrison Jr, Courtney Love, James Jagger, Dave Brown.
Scenariul JT Leroy  este adaptat dupa cartea de memorii - best-seller scrisa de Savannah Knoop  ( JT vine de la Jeremiah Terminator )  : "Girl Boy Girl: How I Became JT LeRoy", care este de altfel si co-autoarea scenariului.



Pe scurt, nu e de mirare ca Savannah Knoop ( Kristen Stewart ), care pentru public era inexistenta LeRoy, este portretizata ca fiind un suflet bun dar manipulat, in timp ce Laura Albert "Speedy" ( Laura Dern ), autoarea de facto a romanelor, povestioarelor sau eseurilor semnate LeRoy , apare ca personajul cel rau si vindicativ. Istoria celor doua e fascinanta dar perspectiva e nitelus cam distorsonata ca sa nu zic de-a dreptul falsa.
108 minute care nu m-au entuziasmat deloc in ciuda performantelor bune ale actritelor care personifica cele doua eroine, totusi regia e terna si lasa de dorit, dar cine stie, de gustibus. In plus, exista un documentar destul de recent, din 2016, al lui Jeff Feuerzeig "Author: The JT LeRoy Story", asa ca...
Bref : 5,5*, alt film lejer, de weekend, de vacanta, whatever

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu