duminică, 7 aprilie 2019

The Wind



The Wind , western - horror, regia Emma Tammi cu Caitlin Gerard, Julia Goldani Telles, Ashley Zukerman, Miles Anderson, Dylan McTee.
"The Wind" , un fel de hibrid psiho / horror / western,  este  genul de film despre care cinefilii - vizitatori constanti ai salilor, chiar cred ca nu prea se mai face in ultima vreme. Un studiu de caracter despre Lizzy ( Caitlin Gerard ), o femeie de la "frontiera" traind intr-o cabana in the middle of nowhere, pe undeva intr-o America a secolului XIX si care isi pierde treptat orice legatura cu realitatea.
Totul debuteaza pe fondul suieratului salbatic al vantului. O sinucidere. Un nou nascut mort. O femeie care apare insangerata aratand sotului si proaspatului tata vaduv rezultatele unei nopti horror in timp ce auzim doar obsedantul vant si camera ne aduce in gros plan figura haituita a lui Lizzy Macklin ( Caitlin Gerard ) intr-un soc tacut. Dupa ce se spala de sange si mama cu copilul vor fi ingropati de Isaac (Ashley Zukerman) vom incepe sa primim raspunsuri la ce am vazut in prima scena. Isaac il ia pe Gideon ( Dylan McTee ) in oras pentru niste afaceri si totodata ca sa ii spuna familiei Emmai (Julia Goldani Telles) ce s-a intamplat. Lizzy ramane singura si incepe sa-si reaminteasca incet-incet...
Povestitorii,  regizoarea Tammi si scenarista Sutherland,  lasa privitorul sa decida daca evenimentele din "The Wind" se datoreaza bolii mentale a lui Lizzy sau unor fenomene supranaturale, aratate totusi cam rar si  nu in scene indeajuns de sperietoare. In plus, din cand in cand, Tammi & Sutherland intrerup alunecarea lui Lizzy inspre nebunie cu  flash-backs si flash-forwards care sporesc confuzia si/sau interesul privitorului.
Oricum, scenariul, regia, imaginea si , mai ales,  coloana sonora, ne dau un film excelent, un horror/western psihologic mult iesit din tipare, o noua confirmare a faptului ca e nevoie de mai multe femei-autor pe afise.
Bref : 88 de minute chiar bune, mi-au placut si le recomand : 7*



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu