duminică, 25 august 2019

Burn



Burn, thriller, scenariul & regia Mike Gan cu Tilda Cobham-Hervey, Josh Hutcherson, Suki Waterhouse, Harry Shum Jr., Shiloh Fernandez, Keith Leonard, Angel Valle, Wayne Pyle.




In Burn  când  o benzinărie este jefuită de Billy ( Josh Hutcherson ) un tip disperat care are mare nevoie de bani,  Melinda ( Tilda Cobham-Hervey ) o lucratoare de acolo cam singura și instabila, obosita de a fi umbrita nonstop de colega Sheila ( Suki Waterhouse ), găsește o oportunitate de a se conecta și chiar colabora cu jefuitorul. Lucrurile escaladează rapid pe măsură ce crimele se acumulează, clienții continuă să sosească, majoritatea ignorând orice pericol în care se afla. La fel de orbi se dovedesc iubitul lui Sheila, Perry ( Shiloh Fernandez ) care acceptă o explicație idioata despre locul unde aceasta se află ( de fapt deja împușcată )  sau ofițerul Liu ( Harry Shum Jr. ) un polițist incepator simpatic care știe deja că există un fugar în zonă. În cele din urmă, mai apare si o întreagă gașcă de motociclisti creditori ai lui Billy...
„Burn” începe prin a oferi twist & turns in complot pentru a crește tensiunile, transformându-se radical pe măsură  luarea de ostatici se cam transformă. Melinda, anti-eroul nostru din Burn, e vulnerabila, dar puternica ; teribilista dar simpatica ;  dar personajul nu a fost scris pentru a fi femeie, doar se întâmplă să fie una. În Burn, explorăm ce se întâmplă cu persoanele defavorizate care sunt bulversate și respinse până la un "punct de rupere": ele riposteaza apoi încearcă să se regăsească. Filmul se construiește fără probleme, explorând starea agitată a Melindei pe măsură ce intră în contact cu o aventura pe care ( nu ? ) o dorește, iar Cobham-Hervey este chiar excelentă în rol. Câteva momente sunt chiar antologice culminand cu încercarea Melindei de a îl... viola pe un Billy trecut acum in ipostaza de... victimă a ei.
 Totusi regizorul Gan nu pare sa  știe cum să iasă din „Burn” cu ușurință, mergând catre un final de confruntare care nu se dovedește chiar la fel de alert ca și  restul filmului. Se sfârșește puțintel dezamagitor, dar oferă destul de multe ciudățenii și stress pentru a stimula vizionarea. Note excelente pentru protagonista Tilda Cobham-Hervey  si chiar regizor, pe ambii mi-ar plăcea sa ii revăd colaborand.
Bref : 88 de minute interesante care se constituie intr-o experiență  chiar plăcută .
6,5*, recomand.👌

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu