luni, 5 august 2019

The Mountain


The Mountain, drama, scenariul &  regia Rick Alverson cu Tye Sheridan, Jeff Goldblum, Hannah Gross.



The Mountain ne poarta in anii '50, „epoca de aur” a supremației albe masculine americane, cand un tânăr fotograf introvertit ( Tye Sheridan ), care isi pierduse mama, se alătură unui medic - lobotomist de renume ( Jeff Goldblum ) care a cunoscuta-o si care il ia într-un turneu pentru promovarea procedurilor sale mai neortodoxe. Pe măsură ce se identifică din ce în ce mai mult cu pacienții azilurilor vizitate, el se îndragosteste de o tânără pacienta rebelă (Hannah Gross) ...

“You look confused. What confuses you? Art ? Art is a thought for which there is no other form in the whole wide world.”

Replica de mai sus este cea mai potrivita pentru a caracteriza The Mountain. Nu este o teză, cât un mod de a admite că nu are niciun sens să încerci să exprimi o teză : „The Mountain” este ceea ce este și orice încercare de a recapitula sensul sau într-o altă formă (cum ar fi, de exemplu o recenzie) ar fi doar o eroare prosteasca. Având în vedere acest lucru, este cel mai bine să retineti doar atat : „The Mountain” nu este pentru toată lumea, este un film de arta fara niciun rabat de la calitate al regizorului Alverson , este altceva.
Bref : 7,5* dar nu pot sa il recomand decat fanaticilor filmelor de arta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu