marți, 27 august 2019

Midsommar


Midsommar, drama - mistery - horror, scenariul & regia Ari Aster cu Florence Pugh, Jack Reynor, William Jackson Harper.




In Midsommar Dani ( Florence Pugh ) si Christian ( Jack Reynor ) sunt un cuplu de tineri americani a caror relatie e pe punctul sa se destrame. Dar, după ce o tragedie din familie va reusi sa ii tina  împreună, o îndurerată Dani se va alătura lui Christian și prietenilor săi într-o excursie unica la un festival de vară care are loc undeva, într-un sat suedez îndepărtat. Dar ceea ce va începe ca o vacanță de vară fără griji intr-un tinut idilic al soarelui etern, va lua o întorsătură sinistră atunci când sătenii insulari își vor invita oaspeții să participe la diverse festivități care fac paradisul pastoral din ce în ce mai tulburător visceral...
Un horror ambitios al unui regizor Aster care estompează linia dintre psihologic și mitic, între emoțiile umane obișnuite și coșmaruri, 147 de minute sunt extrem de multe si , cu siguranta, nu se adreseaza oricarei audiente, filmul datorita lungirii excesive a multor secvente devenind destul de greu de suportat.
Este o vizionare lunga dar oarecum interesanta , totusi nu l-as recomanda oricui, poate doar cinefililor inraiti sau fanilor festivalurilor.
Bref : 5,5*.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu