marți, 20 august 2019

Vita & Virginia


Vita & Virginia, biography - drama - romance, regia Chanya Button cu Gemma Arterton, Elizabeth Debicki, Isabella Rossellini, Rupert Penry-Jones.




Situat în mijlocul înaltei societăți dintr-o Anglie boemă a anilor '20, scenariul Vita & Virginia povesteste adevărata poveste de dragoste ( nu doar literară 😉) care a alimentat imaginația uneia dintre cele mai celebre scriitoare ale secolului XX. Vita Sackville -West ( Gemma Arterton ) este soția aristocrată a unui diplomat, femeie care refuză să fie constrânsă in căsătoria ei, judecând dupa scandalurile care o implica. Când o întâlnește pe strălucita, dar oarecum tulburata Virginia Woolf ( Elizabeth Debicki ) este imediat atrasă de geniul excentric și de alura enigmatică ale renumitei romanciere. Astfel va începe o relație intensă, pasională, marcată de dorințe atotcuprinzătoare, de jocuri intelectuale și de o gelozie distructivă care va lăsa ambele femei profund transformate și va inspira scrierea uneia dintre cele mai mari opere ale lui Woolf...
Producție irlandeză, Vita & Virginia are defectele sale, începând cu o coloana sonora muzicala electronico - modernista, astfel intâlnirile din salonul din Bloomsbury iau un aer de piață a cărnii omni-sexuale dintr-o discoteca, dar una peste alta prezinta un unghi fascinant, în cea mai mare parte proaspăt, din care să privim relatia dintre cele doua scriitoare. In plus, plin de viață, personajul facut de Arterton in Sackville-West este suficient pentru a te trimite într-o librărie în căutarea poeziei ei uitate.
110 minute bine regizate, doua actrite foarte bune, regie ok, costumele de epoca foarte reusite, bref : 6*, recomand



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu