duminică, 4 august 2019

Luce



Luce, drama, regia Julius Onah cu Naomi Watts, Octavia Spencer, Tim Roth, Kelvin Harrison Jr.
Un sportiv si elev de top al liceului , Luce ( Kelvin Harrison Jr.), e un fel de poster pentru noul vis american, cam la fel cu părinții lui (Naomi Watts și Tim Roth), care l-au adoptat dintr-o țară sfâșiată de război cu un deceniu mai devreme. Când profesoara lui din liceu ( Octavia Spencer ) face o descoperire oarecum șocantă în vestiarul acestuia, reputația lui Luce va fi pusă serios la îndoială. Dar este într-adevăr de vină sau profesoara preia multe stereotipuri periculoase?
Cu o distributie excelenta, Luce va dezamagi in final fiind doar un film foarte bun pentru un eventual  "Club al cititorilor" fiindca cere să fie discutat, dezbătut, îmbrățișat sau ( de ce nu ? ) respins. In plus manipulările constante fac scenariul Luce profund nemulțumitor atât ca thriller  dar și  comentariu social. Regizorul Onah a facut un film în care nu știi niciodată pe cine sau ce să crezi. Și deși doresti adevărul, la fel ca in lumea reală, nu prea ai parte de el...
Bref, 119 minute ( cam multe ) care nu au reusit deloc sa ma convinga in ciuda performantelor excelente ale distributiei, dar care,  una peste alta, sunt vizionabile.
5,5*, totusi nu recomand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu