vineri, 19 iulie 2019

El Chicano


El Chicano, drama, scenariul & regia Ben Hernandez Bray cu Adolfo Alvarez, Logan Arevalo, Jose Pablo Cantillo




El Chicano marchează debutul regizoral al lui Ben Hernandez Bray si este în mare masura o dramă violentă despre procedurile poliției vs vigilantes. Este, de asemenea de notat ca, cu toata distributia latino dintr-un scenariu care desfasoara in L.A., el pare autentic în ciuda faptului că a fost în mare măsură filmat în Calgary, Canada. Reminiscent filmelor de politie din Hollywood-ul anilor '80, când masculinitatea / machoismul dominau scenariile, El Chicano este binisor realizat din punct de vedere tehnic, aceasta datorandu-i-se probabil si lui Hernandez Bray ( cascador la origine ) care a lucrat în spatele scenei si ca un coordonator al cascadorilor si scenelor acestora, dar scartaie rau in rest  ca scenariu, dialoguri, distributie. etc.
La fel ca în remake-ul "Miss Bala", mexicanii din acest film sunt prezentati ca fiind băieții răi, membri ai cartelurilor drogurilor care distrug Statele Unite. Este un mod subtil de a spune "nu suntem ca ei", ceea ce nu face nimic pentru a anula daunele de retorică a urii care ii vizează mai nou, ba chiar fara sa vrea,  le amplifica...
108 minute care, ca sa fiu sincer, nu m-au convins absolut deloc dar pot fi tentante pentru amatorii filmelor de actiune.
5*, nu recomand




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu