luni, 1 iulie 2019

Yesterday



Yesterday , comedy - fantasy - music, regia Danny Boyle cu Himesh Patel, Lily James, Joel Fry, Harry Michell, Sanjeev Bhaksar, Meera Syal, Kate McKinnon, Ed Sheeran, James Corden.



Yesterday este un story romantic - comedy despre un fan dedicat al Beatles, film care ar fi putut lejer sa puna in umbra "Bohemian Rhapsody"...daca ar fi avut distributia si scenariul lacrimogen adecvat.
Pe scurt Jack Malik ( Himesh Patel ) este un cântăreț-compozitor  pe cale să renunțe la cariera și să se întoarcă la jobul de profesor când, in timpul unei pene de curent, este lovit de un autobuz. Când se trezește în spital, exista o mica problema in continuitatea aleatorie spațiu-timp: nimeni din jur nu a auzit de Beatles. Asa ca Jack nu poate rezista oportunității de a câștiga o avere, mai întâi prezentând "Yesterday" ca pe propria compozitie  și apoi trecând la întregul catalog Beatles. La inceput nimic nu se schimbă și el își continuă slujba dintr-un supermarket, până când este văzut de Ed Sheeran și invitat să susțină un turneu  ( cântă "Back In The USSR" la  Moscova). Mai apoi este abordat de putintel amorala agenta din Hollywood Debra ( Kate McKinnon ) iar foarte curând intenționează să lanseze cel mai mare album din istoria muzicii. Nimic nu pare sa conteze pentru Jack care totusi își va da brusc  seama că lacomia pentru faima și avere il pot costa cel mai bun prieten și cea mai buna susținătoare Elly ( Lily James )...
116 minute placute, un tribut admirabil pentru The Beatles și muzica lor,  o plăcere pentru fanii mai vechi sau mai noi ai Fab Four și o privire inteligentă asupra modului în care uneori chiar cu bune intentii putem greși.
Bref : 7,5* , recomand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu