luni, 29 iulie 2019

Share



Share, thriller, scenariul & regia Pippa Bianco cu Rhianne Barreto, Charlie Plummer, Poorna Jagannathan, J.C. MacKenzie, Nicholas Galitzine, Lovie Simone , Danny Mastrogiorgio.
Film HBO, debutul regizoral in lung metraj al Pippai Bianco, "Share" bazat pe propriul ei film scurt cu același nume, câștigător la Cannes in 2015, a fost întâmpinat cu aprecieri si doua premii la Sundance, totuși, la fel ca mult prea multe drame recente, "cinstite" si fără compromisuri, nu a fost lansat in sali ci doar pe "micul" ecran.
Mandy ( Rhianne Barreto ) este o adolescenta de 16 ani care descoperă un filmulet deranjant dintr-o noapte pe care nu și-o mai amintește și trebuie să încerce să-și dea seama ce s-a întâmplat și cum să managerizeze escaladarea situatiei. Sincer vorbind, puține filme confruntă cu atâta îndrăzneală povestile despre complexitatea atacurilor sexuale și cu atât mai puține au avut curajul de a pune in prim plan adevărul victimei si nu judecatile pe care le inspiră celorlalti. Share e o psiho-drama, într-un portretul intens al felului în care o fată, familia ei si un orașel se luptă cu urâciunea violenței sexuale.
87 de minute care merita urmarite, un debut regizoral promitator, o actrita - Rhianne Barreto -  foarte ok in rol.
Bref : 6,5* , recomand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu