marți, 2 iulie 2019

The Last Black Man in San Francisco


The Last Black Man in San Francisco , drama , scenariul & regia Joe Talbot cu Jimmie Fails, Jonathan Majors, Danny Glover.
Incununat de lauri la Sundance 2019, am fost foarte curios sa vad filmul de debut al lui Joe Talbot, prezentat de critici ca fiind "primul film serios" al anului 2019, chiar daca povestea cu pomul laudat...stiti voi 😉
A defini "The Last Black Man in San Francisco" doar ca o scrisoare de dragoste pentru oraș ar simplifica o ambivalentă relație pe care o au regizorul Joe Talbot și starul sau Jimmy Fails,  buni prieteni de la începutul adolescenței, cu orașul lor natal care se transformă rapid. Debutul lor cauta sa disece nostalgia si frustrarile despre un loc in care nu se mai simt in intregime "acasa".
În afară de explorarea crizei de locuințe de care beneficiază din plin dezvoltatorii și startup-urile, "Last Black Man" se ocupă si de prietenia dintre bărbați din punctul de vedere al celor doi tineri ale căror legături fraterne depășesc orice postură asociată cu masculinitatea "toxica". Acești tipi se iubesc unul pe altul din toată inima și în toată vulnerabilitatea lor chiar cand/daca se îmbrățișează sau curg lacrimi si această afecțiune sinceră vine datorita performanțelpr actoricesti ale lui Majors și Fails.
Bref : 121 de minute interesante, un debut fericit sprijinit de o distributie care si-a facut treaba cu brio, un film de vazut, 7*, recomand


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu