luni, 29 iulie 2019

The Souvenir



The Souvenir, drama - mistery - romance, scenariul &  regia Joanna Hogg cu Honor Swinton Byrne, Tom Burke, Tilda Swinton, Neil Young, Tosin Cole, Jack McMullen,  Frankie Wilson.



In The Souvenir avem o poveste plasata undeva pe la inceputul anilor '80, despre o studenta la film, Julie ( Honor Swinton Byrne ) care se implica intr-o relatie cu un tip mult mai in varsta Anthony ( Tom Burke ) care lucrează pentru guvern. Cum relatia dintre Anthony și Julie se amplifica, apar in scena si parintii lui Julie Rosalind ( Tilda Swinton , da, e chiar mama din viata reala ) și William ( James Spencer Ashworth ). Dar Anthony îi cere constant bani cu imprumut lui Julie  care nu intreaba "de ce", bani pe care ea, la rândul ei, îi cere de la mama Rosalind spunând că este vorba despre echipamentele de film pentru școală. Cand amicul Patrick ( Richard Ayodade ) o întreabă pe Julie  ce au cu adevărat în comun ea cu Anthony , Julie este confuză si abia atunci afla explicatia : Richard este un utilizator obișnuit de heroină, iar Julie nu pare să utilizeze droguri deloc. Totusi relatia va continua...
Cu o clara tenta autobiografica, acest film reusit al Joannei Hogg, The Souvenir, film produs de Martin Scorsese, nu va fi pe gustul tuturor : trebuie aprofundat destul de mult si este foarte specific in detaliile oferite. Dar, asa cum stim, diavolul este mereu în acele detalii, în momentele minuscule ale adevărului. Acest portret al tinerei artiste va suporta cu siguranta testul timpului si vom vedea ce va fi in deja anuntatul The Souvenir 2 cu Honor Swinton-Byrne si Robert Pattinson.
Bref : 120 de minute care merita vazute in liniste, 7*, recomand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu