vineri, 19 iulie 2019

King in the Wilderness


King In The Wilderness , documentary, regia Peter W. Kunhardt cu Martin Luther King Jr.




King in the Wilderness este cronica capitolelor finale ale vieții dr. Martin Luther King Jr., dezvăluind un lider aflat în conflict cu ambele părți ale spectrului politic. În timp ce mișcarea Black Power i-a văzut nonviolența ca pe o slăbiciune, președintele Lyndon B. Johnson ii considera discursurile anti-războiului din Vietnam ca fiind iresponsabile, dar credința necontenită a doctorului King în protestul pașnic a devenit un punct de testare pentru o națiune aflată la marginea haosului.
Documentarul care a debutat la Festivalul de Film de la Sundance din 2018, este regizat de Peter Kunhardt . Bazându-se pe conversații cu cei care îl cunoșteau bine pe dr. King, inclusiv mulți dintre membrii Conferinței Conducătorilor Creștini din Sud (SCLC), King in the Wilderness dezvăluie noi perspective asupra caracterului dr. King, doctrina sa radicală de nonviolență și luptele sale filosofice interne, înainte de asasinarea sa din 1968. Documentarul conține, de asemenea, imagini de arhivă, videoclipuri "behind the scenes" ale momentelor private ale dr. King, fotografii și convorbiri telefonice înregistrate de președintele Johnson, care i-a fost atât aliat, cât și adversar în lupta  pentru drepturile civile .
King in the Wilderness este un film oarecum "sperietor", deoarece îl coboara pe dr. Martin Luther King Jr. din vârful muntelui arătandu-ne adevărata sa fata : nu un monument in miscare, ci o ființă umană cu fricile, umorul, curajul, și uimitorul sau har chiar sub presiune.
Bref : 8*, recomand tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu